Noutăți vechi și noi

Noutăți vechi și noi
3 August, 2021
Dragii noștri prieteni,

În timpul care a trecut de la ultima noastră postare, multe lucruri s-au întâmplat! Și toate din cele bune, că pe restul le-am tras deoparte și le-am disecat în scop științific: cu ajutorul lor extragem învățăminte, ne ajută să evoluăm. În esență, ne bucură să știm că eforturile noastre sunt apreciate și că peste bunătatea nativă, autentică, a produselor de sub blazonul Obor21, amestecurile, baițurile, tehnicile și tăieturile experimentate adaugă valoare, gust și, de ce nu, nota fină de elitism echilibrat, de calitate reală, cu care completăm, în general, spectrul motivelor pentru care ne dorim produse românești, mai ales din cele de la țară.

Să scurtăm vorba și să luăm pe rând evenimentele care au marcat cele 3 luni de tăcere pe blog. În primul rând, am reușit să „spargem încercuirea” din jurul Bucureștiului. Începând cu a doua jumătate a lunii mai 2021, carnea de la țară ajunge în cel mult 72 de ore de la sacrificare pe mesele orășenilor din alte 4 orașe: Constanța, Galați, Brăila și Ploiești. În exact aceleași condiții, cu exact același cost.

În al doilea rând am demarat un experiment împreună cu mai multe băcănii partenere, respectiv o alternativă de ajunge mai aproape de clienți cu costuri reduse: rezervarea cărnii direct din magazin. Cu ajutorul celui mai frumos stativ cu tabletă, facilităm oricărui client rezervarea produselor preferate în băcănie, cu plată și ridicare din locația respectivă. Din perspectiva clientului, acesta va găti doar cu produse proaspete, în cantitățile pe care le dorește, fără taxă de transport.

Mai departe, am gândit produse noi cărora să le impregnăm personalitatea noastră - produse autentice, de la țară, în format de secol XXI. Ce le deosebește de celelalte? Calitatea materiei prime, ingredientele absolut naturale și mixurile creative. Adică totul!

În folosul cunoscătorilor, am adaptat câteva din tăieturile tradiționale la limitările ambalării în punga vidată. De exemplu, avem la vânzare Osul cu cheiță, acel personaj muncitor și devotat care, alături de burtă, pune umărul la desăvârșirea celebrei ciorbe din care face parte. Însă, plin de savoare în modestia lui, rolul său este să evidențieze burta, mai puțin să apară în farfurie de sine stătător.

Referitor la Oasele pentru supă (stock), acestea sunt îndesate în pungi generoase de 3 kg. Pentru a se transforma într-un lichid supergustos, bogat în colagen și minerale, ele trebuiesc fierte la foc mic, cu un pic de sare și o lingură de oțet, timp de 24 de ore. Asta pentru a deveni cel mai ieftin medicament pentru articulații. Dacă ne gândim doar la gust, supa stock este gata după 2-3 ore de fiert. Simplă sau cu legume, după gustul fiecăruia. Turnată în pungi mici (500 ml) și congelată, va da gust mâncărurilor noastre, de la mazăre până la pilaf.

Pieptul de mânzat fără os este bun. Foarte bun. Pentru amatorii de mai multă carne cu inserții grăsoase și cartilaginoase, am extras osul și am creat alternativă. Să vedem…

Ce este pastrama de mânzat? Pulpă de la țară feliată pe fibră, carne slabă unsă cu miraculosul baiț fix înainte de a fi vidată. Marinarea cărnii are loc în drum spre tine, suprapunem fazele în beneficiul prospețimii. Doar desfaci punga și o prăjești ca la carte (vezi newsletter cu pastramă), vei realiza că ai cea mai fragedă carne cu cel mai echilibrat gust din câte ai încercat.

Apoi, să privim în viitorul apropiat: micii. Carne (da, carne) proaspătă din mânzat (poate fi și oaie), cu usturoi pisat și alte ingrediente naturale. Singurul compromis îl reprezintă bicarbonatul, cel care asigură pufoșenia micilor în lipsa fermentării naturale cu zeamă de oase. Am fost nevoiți să facem o alegere grea între un termen de valabilitate acceptabil (micii se fabrică miercuri, odată cu restul produselor) versus un termen de valabilitate nerealist (doar două zile) în condițiile declanșării fermentării naturale. Se pare că alegerea este bună, rezultatul chiar merită! Este testat și gata să ajungă la vânzare.

Urmează cârnații de mânzat și gama de pastramă urbană, concept unic care-și propune să creeze senzație din aromele incredibile ale primăverii târzii din orașele românești. Cum s-ar spune în multinațională, baițul este în stadiul „work in progress”!

Și avem încă multe alte surprize. Unele chiar înainte de începutul toamnei! 

Adaugă Comentariu

Trebuie să te loghezi pentru a adăuga un comentariu. Dacă nu ai cont, îți poți crea unul pentru tine. Înregistrarea este gratuită!