Toate articolele

6 July, 2020
0 Comentariu
Comunicatori, influenceri și echipe de marketing încearcă de ani buni să ne convingă că vita românească este tare, că oaia are miros și capra nu există. Culmea e că, în oarecare măsură, privit din perspectiva consumatorului urban obișnuit care are acces la carne prin cele câteva canale bătătorite, au dreptate: carnea ieftină este tare, oaia are miros și capra nu există.Paradoxul este că în același timp observi că exporturile de animale vii și de carcase de vită și capră sunt în creștere. Animale...
8 June, 2020
0 Comentariu
"Carnea voastră este extraordinară. Aveți și magazin?" - una dintre întrebările frecvente ce ni se adresează. La Obor21 ne dorim ca experiența clienților noștri să fie una facilă, neconsumatoare de resurse, și acolo unde e posibil, la prețuri cât mai mici.  Ne-am întrebat și noi -cum ar fi dacă am deschide un magazin gen măcelărie, dar răspunsul a venit simplu, de la sine:  și ce am pune în rafturi? Nimic, evident.  Fiindcă noi nu avem stoc și  nu vindem din stoc.Ca...
13 May, 2020
0 Comentariu
STOP! Nu mai congelați carnea pe care, cu efort, o aducem extrem de proaspătă!Suntem în prag de vară, iar căldurile ce va să vină ne determină să fim atenți la prospețimea cărnii. Așadar, este timpul să vorbim despre cum ne-am organizat încât să continuăm să livrăm carnea în maxim 72 de ore de la sacrificare. Promisiunea e garantată.Nu ar avea cum altfel atâta vreme cât, aceasta din urmă pornește chiar de la conceptul nostru de business.Noi, membrii fondatori ai comunității Obor21, mari iubitori...
24 April, 2020
1 Comentariu
Primul Paște la Obor21 și poate cel mai tare Paște din viața noastră! Dincolo de starea de urgență și de obligativitatea distanțării sociale, ceea ce-i conferă oricum o notă de unicitate, noi, echipa de la Obor21 am avut parte de cea mai intensă săptămână premergătoare ever. Ceea ce ne-a făcut să cădem răpuși de oboseală și să savurăm, în liniște și somn, cele 3 zile de Paște. Satisfăcuți pentru că am trimis corect 99% din colete, motivați să ajungem la 100%, ca de fiecare dată. Toate bune și...
2 April, 2020
0 Comentariu
Rasele de animale din gospodăriile țărănești nu sunt nicidecum pure. Sunt metis. Adică animale crescute și înmulțite pe imaș sau între deținători. Fără alt material genetic în afara sănătății și, cum zic țăranii, să fie bune de ceva. Bună de lapte, bună de carne sau frumoasă. Acest din urmă apelativ reprezintă combinația primelor două.Animalele din gospodăriile țărănești au grijă de silueta lor și parcurg câteva mii de pași pe zi. Le recunoști ca fiind acele vite încolonate dimineața și seara pr...
17 February, 2020
0 Comentariu
Istoria pământului românesc abundă de dovezi privind creșterea animalelor domestice, în mod continuu, din cele mai vechi timpuri. Dacii, spre exemplu, erau buni crescători de vite. De oi și capre ce să zic, orice copil a citit despre transhumanță. Comunitățile rurale au conservat tradițiile, fiind un bastion puternic în fața asaltului comunist care propovăduia colectivizarea drastică și industrializarea masivă a sectorului zootehnic.De fapt, acest proces fusese inițiat cu aproape o sută de ani m...
10 February, 2020
0 Comentariu
În epoca mâncării-tratament fasolea cu ciolan este un amestec iresponsabil de carbohidrat cu proteină. Pâinea impregnată cu gluten, inamicul numărul unu, este creată să te distrugă. Legumele sunt fibre și vitamine, trebuie înghițite după rețetă. Cu carnea se lucrează greu, sunt controverse și dezbateri. Avem dezlegare la a îngurgita doze homeopatice, în combinații atent studiate. Dinamica modificării opiniilor este ridicată, periodic se demonstrează că sunt greșite certitudinile astăzi. Ciclul î...
3 February, 2020
0 Comentariu
“Carnea de capră este bună. Carnea de capră este mai bună decât altă carne.” Comparația este frecvent pe buzele formatorilor de opinie în materie de nutriționism și comportament gastronomic. Se jură că este mai sănătoasă și enumeră ce conține - când e de bine, sau ce nu conține - dacă e de rău…Într-un grup de prieteni, prima oară am mâncat carne de capră gătită în Grecia. Eram în vacanță și ne doream să experimentăm gusturi și texturi noi. Iar la greci, ca și la noi de altfel, caprele sunt ...
29 January, 2020
0 Comentariu
Eram copil la școala generală. În primele zile din vacanța de vară am ajuns cu părinții la o mânăstire din Moldova. Până atunci nu-mi aduc aminte să fi simțit cenușiul perioadei, poate din faptul că nu existau culori, poate pentru că nu aveam comparație. Eram un mic om de oraș, fără rude la țară, care trăia în universul lui de beton cu prieteni gălăgioși și fotbaliști de parcare.Pentru mine lumea a căpătat culoare din clipa în care măicuțele au pus masa. Nimic deosebit, fără denumiri pompoase sa...