Sfaturi

  1. A fost nevoie de îndelungi dezbateri și de dovezi istorice documentate pentru a ni se confirma că cel mai probabil vei cumpăra carnea pentru a o găti. De asemenea, s-a demonstrat că fiecărei bucăți de carne îi este mai drag un anumit mod de gătire, dezvăluit aici, in oborul digital, cu ajutorul simbolurilor. Așa că am făcut să fie simplu: decide ce vrei să gătești, apasă pe simbol și ai libertatea de a alege din stocul virtual (că doar nu avem stoc) produse de carne din gospodărie care adoră să fie gătite cum vrei tu. Fii deschis la opțiuni, dar ferm la gătire!
  2. Gătirea rapidă la tigaie sau pe grătar/grill aduce satisfacții când utilizezi carnea potrivită, marcată vizibil cu simboluri, la noi in oborul digital. Renunță să dai vina pe carne!
  3. Carnea cu o formă mai groasă (cum ar fi pulpa sau coastele) necesită o perioadă mai lungă de gătire, mai așezat, mai domol. Ai timp pentru altele.
  4. Dacă vrei să calculezi de câtă carne ai nevoie la o masă, alocă pentru fiecare persoană 100-175 grame de carne fără os și/sau 225-350 grame carnea cu os. Aplică coeficienții de gust și savoare, frăgezime și prospețime, altfel riști ca mesenii să mai fi vrut...
  5. Grăsimea este un element definitor pentru mentionerea suculenței preparatului și îmbunătățirea aromei. Să o îndepărtezi este responsabilitatea ta. Opinia noastră este să nu exagerezi.
  6. Când faci grătar, sarea este de preferat să o presari imediat înainte sau după gătire pentru a nu usca friptura. Noi suntem adepții curentului sărării post gătire. 
  7. Dacă vrei să faci friptură subțire la grătar sau șnițele, îți recomandăm să bați carnea punând-o între două foi de celofan alimentar (cling film).
  8. Întotdeauna scoate carnea din frigider cu 40-50 de minute înainte de a o băga la cuptor, pentru a o aduce la temperatura camerei. Este valabil și în cazul grătarului.
  9. Pentru cuptor, ai grijă ca bucățile de carne din tavă să aibă un spațiu între acestea.  Dacă le înghesui temperatura de coacere a acestora va fi mai mică decât arată cuptorul și procesul de închidere a porilor cărnii va fi îngreunat.
  10. Pentru chifteluțe delicioase și bine prăjite, recomandăm un diametru de maxim 5 cm.
  11. Depozitează carnea în frigider și ține întotdeauna carnea macră în rândurile inferioare ale acestuia. Astfel, eviți pericolul de scurgeri accidentale peste produsele din rafturile de dedesubt.
  12. Dacă este necesar să congelezi carnea proaspătă Obor21, amabalajul nostru vidat este suficient. Ca regulă, nu ține la congelator carne macră (ex. pulpă de mânzat) mai mult de 5-6 luni. Pentru carne tocată evită congelarea pentru mai mult de 2-3 luni. Pentru carnea de friptură, nu depăși 3-4 luni.


Dacă ai întrebări pentru noi, scrie-ne la poftiti@obor21.ro.

Și nu uita, carnea proaspătă vine în bucate iar pofta vine gătind!