Pregătiri de Paște

Pregătiri de Paște
8 April, 2021
Dragii noștri prieteni,

Pregătirile pentru Paștele ortodox au început. Este încă neclar cum ne vom uni mesele cu ale restului familiei sau cu cele ale prietenilor, însă sigur vom pregăti cu toții bunătățile care marchează atât de pregnant această sărbătoare: ouă roșii, miel sau ied în toate felurile, cozonaci, pască… Hmmm și brânza proaspătă de oaie cu ceapă verde, icrele de știucă…

Să nu lungim vorba, confirmăm că de ceva timp colegii noștri cutreieră cu mânecile suflecate dealurile dulci din zona Botoșaniului. Acolo au vizitat stânele, au discutat cu medicii veterinari și au arvunit ciobanilor mieii și iezii de care vom avea nevoie. Limita de sus o reprezintă potențialul de producție rezervat pentru noi al abatorului pe care l-am corelat, mai departe, cu posibilitățile de livrare ale curierului frigorific. Așadar suntem pregătiți să livrăm exact aceleași produse atât de apreciate anul trecut, iar surpriza plăcută este că reușim să menținem exact același preț.  

Produsele, miel sau ied, sunt gândite să fie utilizate fără pierderi și fără efort. Carnea, odată scoasă din pungă, necesită o minimă spălare, apoi poate fi utilizată direct la felul de mâncare preferat. De exemplu, pachetele de ciorbă conțin, pe lângă cap, gât feliat, coadă, și partea inferioară a picioarelor (cele patru „ciocănele”). Acestea din urmă au fost utilizate de clienți în repetate rânduri, alături de pulpe, într-o delicioasă friptură la cuptor, restul devenind „buricul pământului” în ciorba de miel/ied.

Iar Pachetul pentru grătar și stufat, ce mai, este covârșitor de bun: fâșii late de 10 cm din coastele din stânga (sau dreapta), cu câteva cotlete tăiate la bardă… cu sare și piper pe grătar… sau bălăcite cu un pic de vin, usturoi, sare și piper, în cuptor… Nu sunt cuvinte pentru a descrie cât de bune sunt. Și dacă vrei stufat și grătar, chiar nu știi cum să le împarți: coastele la grătar și cotletele în stufat sau invers? Mai bine iei două pachete, să fie!

Drobul de miel/ied este specific Paștelui. Puțină lume mai face după. Deci este cam bătaie pe el, fără să amintim că îl găsiți la un preț fără rival, într-un pachet vidat care conține organele (ficatul, inima, plămânii, splina) și, pentru caldă și zemoasă învelire, prapurele.

Pe scurt, mai avem puțin până la Paște. Și pentru că timpul zboară, ne gândim să reamintim și pe această cale că oricine poate rata aprovizionarea celor mai fragede și gustoase bucate de la țară, aduse pe masă direct din stână. Noi suntem la datorie, însă în limita posibilităților partenerilor noștri. 
Așa că te sfătuim să te interesezi din timp, pe emailul nostru poftiti@obor21.ro, despre posibilitățile noastre de livrare, mai ales cele din ultima săptămână. Faptul că vom anunța când ne apropiem de limita de capacitate nu încălzește pe niciunul dintre cei pentru care va fi prea târziu. 

Pe de altă parte, pachetele sunt vidate și pot fi păstrate ușor, fără să prindă gust sau miros, în congelator. Pentru cine vrea să scape de stress, soluția este rezervarea cu livrare timpurie.

Gata cu sfaturile, înapoi la treabă!

Paște fericit și cele mai calde îmbrățișări virtuale!
Adaugă Comentariu

Trebuie să te loghezi pentru a adăuga un comentariu. Dacă nu ai cont, îți poți crea unul pentru tine. Înregistrarea este gratuită!